Dolar
32.37
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,540.60
BTC/USDT
70,069.00
BIST 100
9,119.67
Yaşam

Genç kızın piyano aşkı engel tanımıyor

Eğitimci bir ailenin 3 çocuğunun en küçüğü olan down sendromlu 28 yaşındaki Eda Bayrak, küçük yaşlarda severek dinlediği Mozart'ın eserlerini şimdi piyanoda çalıyor.

19.02.2017 - Güncelleme : 20.02.2017
Genç kızın piyano aşkı engel tanımıyor

GAZİANTEP - MEHMET AKİF PARLAK

Gaziantep'te yaşayan Down sendromlu 28 yaşındaki Eda Bayrak, küçük yaşlarda severek dinlediği Mozart'ın eserlerini artık piyanoda çalarak kendisi gibi engellilere azmiyle ve yeteneğiyle örnek oluyor.

Sınıf öğretmeni anneyle matematik öğretmeni babanın 3 çocuğundan en küçüğü olarak dünyaya gelen Bayrak'ın ailesi, henüz bebekken down sendromu teşhisi konulan çocuklarını ilköğretimden sonra farklı branşlarda kurslarla destekledi.

Eğitimdeki başarısı, azmi ve çevresine dağıttığı pozitif enerjisiyle kendisi gibi down sendromlulara da model olan Bayrak'ın annesi, evdeki eski orglarıyla yeteneğini keşfettiği kızlarına müzik eğitimi de aldırdı.

Küçükken Mozart'ın eserlerini dinleyerek büyüyen genç kız, 3 yıldır aldığı piyano eğitimiyle Mozart'ın 9. senfonisini çalmayı başardı.

Duygularını dile getirirken gözyaşlarını tutamayan Eda Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, piyano çalmayı çok sevdiğini söyledi.

Mozart'ın eserlerini dinleyerek büyüdüğünü dile getiren Bayrak, "İleride sahneye çıkıp büyük bir konser vermek istiyorum. En çok Mozart'ın parçalarını, Hatırla Sevgili ve Üsküdar'a Giderken şarkılarını çalıyorum. En çok sevdiğim Mozart. Kuzenimde Mozart'ın parçaları vardı. Ben hep onları dinlerdim ve onlarla büyüdüm. Onun parçalarını çalmaya devam edeceğim ve bu parçalarla ileride çıkıp büyük bir konser vereceğim. Benim en büyük hayalim şarkı söylemek ve sahnede piyano çalmaktır. Albüm ve klip çalışmam olsun, bir sürü aranjörlerim olsun istiyorum." diye konuştu. 

"Çok özel bir kızım var"

Bayrak'ın annesi Ayşegül Bayrak da kızının müziğe küçük yaşlarda merak sardığını anlatarak, "Müziğe aşırı bir merakı ve sevgisi vardır. İyi bir kulağı olduğunu zannediyorum. Bir müzik duyduğunda ilk melodisinden şarkının kime ait olduğunu hemen söyler. Ondaki bu ilgiyi görünce özel ders aldırmayı düşündüm. Üçüncü yılımıza giriyoruz piyanoda. Haftada bir saat özel bir müzik kursuna gidip ders alıyor ve tabii ki evde de çalışmalarını sürdürüyor. En büyük isteğim kızımın ileride sahne almasını görmek." diye konuştu. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.