Yaşam

Hayvanlarının yemini yarım metre karın altından çıkarıyorlar

Yüksekova ilçesinde besiciler, yarım metreyi bulan karın altında kalan ot ve samanları büyük güçlükle çıkararak sırtlarında ya da kızaklar ile hayvanlarına taşıyor.

06.12.2016 - Güncelleme : 06.12.2016
Hayvanlarının yemini yarım metre karın altından çıkarıyorlar

HAKKARİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde köylüler, kar altında kalan ot ve samanları zorlu kış şartlarına göğüs gererek torbalara doldurduktan sonra, sırtlarında ya da kızaklar ile taşıyarak hayvanlarını besliyor.

İlçeye yaklaşık 25 kilometre mesafedeki Yeniışık köyünün sakinleri, son günlerde etkili olan ve yer yer 50 santimetreyi aşan kar nedeniyle hayvanlarına bakmakta güçlük çekiyor. Hayvanlarını beslemek için karda alan açan besiciler, ahıra giden yollarda bata çıka ilerleyerek, ot ve saman yığınlarına ulaşıyor.

Besiciler, kar altında kalan ot ve samanı zor şartlarda temizleyip torbalara doldurarak sırtlarında ya da kızaklar ile hayvanlarına götürüyor.
Besicilerden Bilal Sezek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede kış şartlarının iyice hissedilmeye başlandığını söyledi.
Köy yaşamının kış şartlarında daha da zorlaştığını dile getiren Sezek, "Hayvanlarımız için biriktirdiğimiz ot ve saman yığınları kar altında kaldı. Biz de hayvanlarımız için samanları karın içinden çıkarıyoruz. Kış mevsimi daha yeni başlıyor. Yarım metre kar yağmış durumda." dedi.
Sezek, köyde geçim kaynağının hayvancılık olduğunu, bunun dışında yapacak bir iş bulunmadığını ifade etti.

Muhabir: Saim Harmancı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın