Dolar
32.47
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,571.90
BTC/USDT
70,864.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

'İslam'ın güzelliğini kalbimle de söylemek istedim'

Muğla'daki Afrikalı üniversite öğrencileri, Türkiye'ye uyum sağlamak ve yaşamlarını kolaylaştırmak için Türkçe'nin yanı sıra Kur'an-ı Kerim dersleriyle de İslam dininin güzelliklerini öğreniyor.

Durmuş Genç  | 21.11.2017 - Güncelleme : 22.11.2017
'İslam'ın güzelliğini kalbimle de söylemek istedim'

Muğla

MUĞLA

Afrika ülkelerinden eğitim için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine (MSKÜ) gelen öğrenciler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Merkezim Her Yerde" projesi kapsamında Türkçe ve Kur'an-ı Kerim öğreniyor.

Üniversite eğitimi alan öğrenciler, ülkeye uyum sağlamak ve yaşamlarını kolaylaştırmak için haftanın 5 günü Türkçe kurslarına gidiyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan proje kapsamında Afrikalı öğrencilere, Hayrat Vakfı iş birliğinde Kur'an-ı Kerim kursları da veriliyor.

MSKÜ'de hazırlık eğitimi alan ve Türkçe kursuna katılan Gine vatandaşı Jean Paul Kamano, Müslüman olduktan sonra "Muhammet Ali" adını aldı. Kamano, Türkiye'de bulunduğu için kendini çok şanslı hissettiğini, Allah'a şükrettiğini söyledi.

Türkiye'ye gelmeden önce ülkesinde "Türklerin iyi insanlar olmadığı" yönünde iddialar duyduğunu anlatan Kamano, Türkiye'ye gelince her şeyin çok farklı olduğunu gördüğünü dile getirdi.

Müslüman olduğu için şükrettiğini aktaran Muhammet Ali Kamano, "İslam'ı çok seviyorum. Müslümanların davranışlarını, yaşayışlarını gördüm. İslam'da güzellik gördüm. Bunu sadece dilimle değil kalbimle istedim. İslam'ın güzelliğini kalbimle de söylemek istedim. İnşallah ailemin de hepsi Müslüman olacak. 'Muhammet Ali' ismini de sevdiğim için seçtim." diye konuştu.

"Türk halkı çok sıcak kanlı ve misafirperver"

Burkina Faso'dan gelen ve İngilizce öğretmenliği bölümünde okuyan Zekeriyya Sawadogo ise 3 yıldır Türkiye'de bulunduğunu, Muğla'da Türkçe öğrenip, Kur'an-ı Kerim okumaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Üniversite eğitiminin ardından da Türkiye'de yaşamayı planladığı için Türkçe eğitim almayı istediğini belirten Sawadogo, "Türklerle anlaşabilmek için kursa başladım. Türkiye'yi çok seviyorum. Türk halkı çok misafirperver ve sıcak kanlı. Türkiye'nin tarihini okudum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hayran kaldım. Önceden kapalı bayanlar üniversiteye alınmıyordu ama artık girebiliyor. Bu benim için çok önemli." dedi.

Gineli Muhtar Bari de Türkiye'deyken kendisini ülkesinde, evinde gibi hissettiğini vurguladı.

Türkçe konuşabildiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Bari, "Türk halkı çok sıcak kanlı ve misafirperver. Afrika'dan geldim ama Türkiye'de benim ülkem gibi." şeklinde konuştu.

Muhabir: Durmuş Genç

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.