Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,216.48
ETH/USDT
3,585.70
BTC/USDT
71,219.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

"Kızlar okumaz" diyenlere inat, azmin adı oldu

Konya'da, "kızlar okumaz" denilmesine kızdığı için ilkokulu bitirdikten 13 yıl sonra eğitim hayatına yeniden başlayan Ayşe Demir (38), ortaokulu ve liseyi dışarıdan bitirerek burslu kazandığı üniversitede yüksek lisans yapıyor.

01.05.2016 - Güncelleme : 02.05.2016
"Kızlar okumaz" diyenlere inat, azmin adı oldu Fotoğraf:AA/Metin Bolat

KONYA  - METİN BOLAT

Konya'da, "kızlar okumaz" denilmesine kızdığı için ilkokulu bitirdikten 13 yıl sonra eğitim hayatına yeniden başlayan Ayşe Demir (38), ortaokulu ve liseyi dışarıdan bitirerek burslu kazandığı üniversitede yüksek lisans yapıyor.

Fadime (66) ile Mehmet Ali Demir (69), üç çocuklarından Ayşe'yi, çevre baskısı nedeniyle "kızlar okumaz" diyerek ilkokuldan sonra okula göndermedi.

İki erkek kardeşi üniversite mezunu olan Ayşe Demir, 13 yıl aradan sonra 24 yaşında eğitim hayatına kaldığı yerden yeniden başladı. Ortaokulu ve liseyi dışarıdan bitirerek bir üniversitenin Türkçe öğretmenliği bölümünü burslu kazanan Demir, buradan başarılı şekilde mezun oldu.

Demir, aynı üniversitede Sosyal Bilimler Fakültesi Türkçe Öğretim Programında yüksek lisans yapıyor.

 "Azmin zaferi" olarak adlandırılıyor

Ailesinin Konya dışında bir üniversite istememesi üzerine kentteki bir üniversitenin Türkçe öğretmenliği bölümünü burslu kazandığını aktaran Demir, şöyle devam etti:

"Çok zor şartlarda üniversiteye gidip geldim. Dört saatim yolda geçiyordu ama her şeye rağmen başarıyla üniversiteyi bitirdim. Şimdi yüksek lisans yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bir ay ücretli öğretmenlik bile yaptım. İdealim iyi bir öğretmen olabilmek. Başarı öykülerinin altında mutlaka bir nedenin olduğunu gördüm. Benimki de kız çocuklarının okutulmaması düşüncesi oldu. Ailem sonradan destek vermese başaramazdım. Okumak benim için bir tutku, bir aşktı. İstediğimi elde edememenin verdiği sıkıntı beni buralara taşıdı. Bana 'Bu yaştan sonra ne olacaksın? Boşuna okuyor, çabalıyorsun. Boş işlerle uğraşma' diyenler şimdi yaptıklarımı 'azmin zaferi' olarak adlandırıyor."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın