Dolar
32.38
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,575.40
BTC/USDT
70,789.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Mahallenin kadın muhtarı uyuşturucuya savaş açtı

Altındağ Zübeyde Hanım Mahallesi Muhtarı Erenözlü, çocukların uyuşturucu tuzağına düşmesini engellemek için mücadele ediyor.

Fatih Çakmak  | 23.03.2017 - Güncelleme : 24.03.2017
Mahallenin kadın muhtarı uyuşturucuya savaş açtı

Ankara

ANKARA - Fatih Çakmak

Mahallesindeki çocukların uyuşturucu tuzağına düşmesini engellemek için mücadele eden Altındağlı kadın muhtar Canan Erenözlü, "Mahallede çok güzel ortak çalışmalar yapılıyor, yüzde 100 başarı da sağlandı." dedi.

Altındağ Zübeyde Hanım Mahallesi Muhtarı Erenözlü, bir taraftan mahallenin çocuklarını uyuşturucu tuzağından kurtarmak, bir taraftan da Suriyeli ailelerin yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırmak için gecesini gündüzüne katıyor.

Mahallenin hem muhtarı hem de annesi olarak bilinen Erenözlü, Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfınca (SOS), Suriyelilerin göç ve barınma sorunlarının çözümü ile madde bağımlılarının tedavilerine katkılarından dolayı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde "Çalışkan ve Cesaretli Kadın Ödülü"ne layık görüldü.

"Çocukların uyuşturucu maddeyi kimden, nasıl temin ettiklerinden başladık"

Erenözlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aynı mahallede ikinci dönem muhtarlık yaptığını belirterek, mahallede çocukların oyun alanlarında madde satışı ve kullanımının yaygın olduğunu gördüğünü söyledi.

Erenözlü, "Aileleri ve çocukları çağırdım, bire bir görüşmeler yaptık. Emniyete gittim, Narkotik Şube Müdürlüğünden çok büyük destek aldım. Polisler geldi. Çocukların uyuşturucu maddeyi kimden, nasıl temin ettiklerinden başladık. Satıcıların üzerine gittikten sonra bu sorunu yarı yarıya çözmüş olduk. Daha sona sıra tedavi aşamasına geldi. Bu aşamada Ankara Büyükşehir Belediyesi, Altındağ Belediyesi ve Kaymakamımızdan destek aldık. Bu şekilde hala devam ettiriyoruz."

"30 çocuğun tedavisi yapıldı"

Erenözlü, çalışmalarının ödülle takdir edilmesinden çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Şu ana kadar 30 çocuğun bu şekilde tedavisi yapıldı. Kendiliğinden bırakan çocuğum da çok oldu." dedi.

Bağımlılığın bölgede hırsızlığı da yaygınlaştırdığına işaret eden Erenözlü, çocuklara ve gençlere madde kullanımını bıraktırdıklarında hırsızlık oranının da düştüğünü bildirdi.

Mahalledeki Suriyelilerin de Canan ablası

Mahallesinde yaşayan Suriyeli sığınmacılara da gerekli bütün yardımları yapmaya çalıştığını belirten muhtar Erenözlü, "Şu an mahallemizde Suriyeli 100 hane var. Bir evde 10 kişi de 15 kişi de yaşıyor. Hepsi kontrollü. Nasıl kontrolü sağlıyoruz? Mahalleme gelen her Suriyelinin kaydını tutuyorum, sisteme de işliyorum. Mahallemde kaç Suriyeli var, okula giden kaç çocukları var, kaç bebekleri var, kayıtlara geçiyorum. Ben onların Canan ablasıyım." dedi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın