Dolar
32.32
Euro
34.91
Altın
2,215.89
ETH/USDT
3,588.20
BTC/USDT
71,319.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Özpehlivan ailesinin yürek burkan dramı

Artvin'in Borçka ilçesinde 10 yıl önce çıkan yangında 2 çocuğu ölen, ardından üçüz bebekleri vefat eden, bir süre önce de selde evi kullanılamaz hale gelen Özpehlivan çiftinin dramı yürek burkuyor.

Bayram Sarayoğlu  | 30.11.2015 - Güncelleme : 01.12.2015
Özpehlivan ailesinin yürek burkan dramı

Artvin

ARTVİN

Artvin'in Borçka ilçesinde 10 yıl önce çıkan yangında 2 çocuğu ölen, ardından üçüz bebekleri vefat eden, bir süre önce de selde evi kullanılamaz hale gelen Nuri ve Nurhan Özpehlivan çiftinin dramı yürek burkuyor.

Borçka'ya bağlı İbrikli köyünde oturan Nuri (45) ve Nurhan Özpehlivan (34) çiftinin 2 katlı ahşap evinde 10 yıl önce sobadan sıçrayan kıvılcımın eşyayı tutuşturması sebebiyle sebeple yangın çıktı. Baba Nuri Özpehlivan'ın işte, anne Nuran Özpehlivan'ın bahçede bulunduğu sırada çıkan yangında, çiftin 2 yaşındaki kızı İlkay ve 4 yaşındaki kızı Gülşen yanarak öldü. Bu olayda evleri de kullanılamaz hale gelen çift, bir süre sonra üçüz bebeklerinin dünyaya gelmesiyle sevinç yaşadı ancak çiftin 7 aylık doğan üçüzleri, erken doğuma bağlı rahatsızlıkları nedeniyle 1 ay sonra hayatını kaybetti.

Özpehlivan çifti, yaşadıkları acılara rağmen hayata küsmeyerek yanan evlerinin yakınında güçlükle ayrı bir ev inşa etti. Burada yaşamını sürdürmeye çalışan çiftin yakasını talihsizlikler bir türlü bırakmadı ve 11 Kasım 2015'te kentte yaşanan sel ve heyelanda ailenin evi zarar görüp oturulamaz hale geldi. Bu sebeple yeniden bir hüzün yaşayan çift, Borçka Kaymakamlığınca kendileri için kiralanan evde yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

Muhabir: Bayram Sarayoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.