Yaşam

Şehit babasının duygulandıran fedakarlığı

Diyarbakır'da 5 yıl önce şehit olan Ufuk Başarı'nın babası İsa Başarı, bağlanan şehit maaşı ve devletin sağladığı imkanlarla öğrencilere burs verip, ihtiyaç sahiplerine yardım ediyor.

08.02.2016 - Güncelleme : 08.02.2016
Şehit babasının duygulandıran fedakarlığı Fotoğraf: Metin Bolat/AA

KONYA - METİN BOLAT

Diyarbakır'da 5 yıl önce terör saldırısında şehit düşen 13 askerden Ufuk Başarı'nın babası Konyalı İsa Başarı, şehit maaşı ve devletin sağladığı imkanlarla öğrencilere burs veriyor, ihtiyaç sahiplerinin yardıma koşuyor. Başarı, çevresine, onunla birlikte şehit düşen 12 askerin hatırası için yaptırdığı mezar taşlarını yerleştirdiği oğlunun kabrini, adeta şehitliğe çevirdi.

Üç çocuk babası İsa Başarı'nın (72) tek oğlu, Jandarma Komando Çavuş Ufuk Başarı, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında 14 Temmuz 2011'de bir grup terör örgütü üyesiyle girilen çatışmada 12 arkadaşıyla şehit düştü.

Konya'nın Doğanhisar ilçesine bağlı Başköy Mahallesi'nde yaşayan Başarı, o günden sonra kendini hayır işlerine adadı. Çeşitli sağlık problemleri olan, yürümekte zorlanan Başarı, şehit maaşı ve devletin sağladığı imkanlarla ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor.

Kimin bir sıkıntısı olsa koşuyor

Adeta iyilikte yarışan İsa Başarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun ve arkadaşlarının şehit olduğu saldırıda gazi olan askerin iyileşmesi için tüm organlarını bağışlamak istediğini söyledi.

Eşine, "Emekli maaşımız bize yetiyor, devletin imkanlarını maddi durumu bizden daha kötü olan ihtiyaç sahipleriyle paylaşalım" dediğini anlatan Başarı, o günden sonra kendisine ait birkaç yeri de satarak zor durumdaki insanlara ulaşmaya çalıştıklarını bildirdi. 

Bağlanan şehit maaşını ve devletin sağladığı imkanları bugüne kadar kendisi için hiç kullanmadığına işaret eden Başarı, 15 öğrenciye eğitim yardımında bulunduğuna değinerek, "Ben zengin bir adam değilim ama kimin bir sıkıntısı olsa koşarım. Sağlanan kömür yardımını ihtiyaç sahiplerine verdim. Birinin sıkıntısı varsa uyuyamam. Belirli aylarda bazı kişilere yardım da bulunuyorum. Hasta olan komşumuzun kızına çok istediği akülü arabayı aldım. O da beni 'yılın komşusu' seçmiş" diye konuştu.

"10 çocuğum olsa yine şehit olmasını isterim"

Oğlunun kabrini küçük bir şehitliğe çevirdiğini dile getiren Başarı, "Bizim kanla yoğrulmuş bayrağımız solmasın diye 10 çocuğum olsa yine gönderir şehit olmasını isterim" ifadelerini kullandı.

"Türk milletine örnek olacak davranışlar sergiliyor"

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık, İsa Başarı'nın şehide yaraşır şekilde hareket edip, şehit ailelerini en güzel şekilde temsil ettiğini belirterek, "İsa amca Türk milletine örnek olacak davranışlar sergiliyor" dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.