Yaşam

Suriyeli Emine'nin dramı Türkiye'de son buldu

Suriye'de bombardımanda vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan 7 yaşındaki Emine, Türkiye'de tedavi altına alındı.

27.10.2016 - Güncelleme : 27.10.2016
Suriyeli Emine'nin dramı Türkiye'de son buldu Fotoğraf: AA/Yusuf Koyun

ADANA

Suriye'nin Halep kentinde, rejim güçlerince düzenlenen hava saldırısında oturdukları bina bombalanan ve annesini kaybeden 7 yaşındaki Emine El İlevi, karın bölgesinden ve ayaklarından yaralandı.

Babası Ahmet El İlevi tarafından yaralı olarak Hatay'a getirilen küçük Emine, ameliyatta alındı. Müdahalede Emine El İlevi'nin, karın bölgesine delik açan doktorlar, sonda taktı. 

Kızının daha iyi imkanlarda tedavi olmasını isteyen baba İlevi, Emine'yi önce Adana Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada çocuk cerrahi doktorunun bulunmaması nedeniyle baba İlevi, kızını hastaneden çıkartarak yaklaşık 300 metre uzaklıktaki Adana Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne, bir sağlık personeli nezaretinde, yatak ve battaniyeye sarılı halde kucağında taşıdı.

Hastanenin acil servisinden giriş yapan küçük kız, görevlilerce yatış işlemleri yapılarak tedavi altına alındı. Öte yandan hastanın kucakta götürülmesi dolayısıyla Adana Devlet Hastanesi yetkilileri hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Doktorlar yakından ilgileniyor

4 kardeşi Suriye'deki akrabalarının yanında kalan Emine El İlevi'nin tedavisini Adana Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi doktorları titizlikle sürdürüyor.

Yetkililer, sağlık durumu iyiye giden ve çocuk cerrahi servisinde yatan küçük kızın moralinin yüksek olması için yoğun çaba gösteriyor.

Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Zahide Yazar, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kızımız savaşta yaralanmış. Antakya'da da ilk müdahalesi yapılmış. Burada çocuk cerrahi uzmanı arkadaşımız gerekli müdahaleyi yaptı. Saldırıdan sonra Suriye'de de bir müdahale yapıldığını tahmin ediyoruz çünkü bacağındaki kırıklar yanlış kaynamış ancak endişe edecek bir durumu yok çok şükür. Adana Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı hastanemizdeki görevliler bütün gayreti gösteriyor. Bir sıkıntısı kalmadı. Devletimizin güvencesiyle bu kızımızın bakımı yapılıyor ve taburcu olacak." dedi.

Muhabir: Ömer Yıldız, Yusuf Koyun

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın