Dolar
32.38
Euro
35.07
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,561.80
BTC/USDT
70,789.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Üniversite hayalini 37 yıl sonra gerçekleştirdi

Çankırı'da yaşayan 53 yaşındaki Ali Bülent Dereli, liseyi bitirdikten 37 yıl sonra üniversiteyi kazanarak hayalini gerçekleştirmeyi başardı.

28.08.2016 - Güncelleme : 30.08.2016
Üniversite hayalini 37 yıl sonra gerçekleştirdi Foto:AA/Özgür Alantor

ÇANKIRI - ÖZGÜR ALANTOR

Çankırı'da yaşayan 53 yaşındaki Ali Bülent Dereli, liseyi bitirdikten 37 yıl sonra üniversiteli oldu.

Lisenin ardından maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimini sürdüremeyen Dereli, bu yıl girdiği Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) başarılı oldu. Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yetenek sınavına giren Dereli, bu sınavda da başarı göstererek 4 yıllık resim bölümünde eğitim görmeye hak kazandı.

Dereli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1979 yılında liseyi bitirdikten sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimini sürdüremediğini söyledi.

Evlendikten sonra okuldan iyice uzaklaştığını belirten Dereli, "Evlenip ev geçimi de üzerimize bindikten sonra okumaktan iyice uzaklaştık. Bu arada ticarete atıldım, iki çocuğum oldu. Onları okutabilmek için elimden geleni yaptım." dedi.

Çocukları üniversiteyi bitirdikten sonra kendisi üniversiteli oldu

Bu yıl YGS'ye girdiğini kaydeden Dereli, "2010 yılında emekli oldum. Çocuklarım üniversiteyi kazandı. Onları okutmak için büyük çaba sarf ettim. Geçen yıl onların okulları bitince üniversite sınavına girmek istediğimi söyledim, çok olumlu karşıladılar." diye konuştu

230 kişi arasında 14'üncü oldu

Dereli, resim bölümü yetenek sınavına girdiğini belirterek "Mart ayında girdiğim YGS'de iyi bir puan aldım. Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü yetenek sınavında da 230 kişi arasından 14'üncü olmayı başardım. Önümüzdeki günlerde kaydımı yaptıracağım." ifadelerini kullandı.

Resim sevgisini kendisine ortaokul öğretmeninin aşıladığını söyleyen Dereli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Resim sevgisinden dolayı içimde büyük bir tutku vardı. 1979 yılında ticaret lisesini bitirdikten sonra üniversite sınavına girdim. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümünü kazandım ama maddi imkansızlık nedeniyle okuyamadım. Bu yıl resim bölümünü kazanarak hayalimi gerçekleştirmiş oldum. Bu başarımı anne babam ile ortaokuldaki resim öğretmenim Şükran hocama atfediyorum."

Üniversiteyi bitirdikten sonra resim konusunda uzmanlaşmak istediğine işaret eden Dereli, alanında yüksek lisans da yapıp çevresindeki insanlara örnek olmayı amaçladığını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.