Dolar
32.33
Euro
35.13
Altın
2,155.75
ETH/USDT
3,373.60
BTC/USDT
65,000.00
BIST 100
8,718.11
Kültür

Da Vinci'nin Mona Lisa'sı bina duvarında

Ressam Nazife Bilgin Hazar, Mersin'de Toroslar Belediyesinin başlattığı proje kapsamında bir bulvardaki binanın duvarına Leonardo Da Vinci'nin 'Mona Lisa'' adlı eserini çizdi.

22.03.2018 - Güncelleme : 22.03.2018
Da Vinci'nin Mona Lisa'sı bina duvarında Fotoğraf: AA/Mustafa Güngör

MERSİN

Ressam Nazife Bilgin Hazar, Mersin'de Toroslar Belediyesinin başlattığı proje kapsamında bir bulvardaki binanın duvarına Leonardo Da Vinci'nin 'Mona Lisa'' adlı eserini çizdi.

Toroslar Belediyesi tarafından 8 ay önce başlatılan proje kapsamında Akbelen Bulvarı'ndaki 34 yıllık binaların dış yüzeylerine Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Neşet Günal ve Salvador Dali'nin eserlerini "reprodüksiyon" yöntemiyle aktaran Hazar, son olarak Leonardo da Vinci'nin 'Mona Lisa'' adlı eserini resmetti.

"Bulvar 'açık hava müzesi' haline geldi"

Ressam Nazife Bilgin Hazar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında panjurlarla birlikte toplam 17 eseri bina duvarlarına çizdiğini söyledi.

Mona Lisa'yı çizmek için üç hafta uğraştığını anlatan Hazara, "Mona Lisa'nın çok net renkli çıktısını bir türlü bulamadım. Çok küçük olarak cep telefonundan bakmak zorunda kaldım. Güneş vurduğunda çok net seçemiyordum. Akşam eve göz kapaklarım şişmiş vaziyette gidiyordum. O şartlarda eseri tamamladım." dedi.

Hazar, bulvarın eserlerle birlikte "açık hava müzesi" haline geldiğini vurguladı.

İki eser daha çizip çalışmayı tamamlamayı hedeflediğini aktaran Hazar, amacının halkı sanatla buluşturmak olduğunu ifade etti.

Muhabir: Mustafa Güngör

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın