Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,219.03
ETH/USDT
3,575.20
BTC/USDT
70,838.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Başbakan Yıldırım: Turgut Özal kendimize güvenmemizi sağlayan bir öncü şahsiyetti

Başbakan Yıldırım "Turgut Özal, gerçekleştirdiği zihinsel devrimle ülke ve millet olarak kendimize güvenmemizi sağlayan bir öncü şahsiyetti. Milletimiz, onun samimi, her kesimi kucaklayan, herkesle diyalog kurabilen üslubunu hiç unutmayacaktır" dedi.

Mümin Altaş  | 17.04.2018 - Güncelleme : 17.04.2018
Başbakan Yıldırım: Turgut Özal kendimize güvenmemizi sağlayan bir öncü şahsiyetti

Ankara

ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım,  8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 25. vefat yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özal'ın ülkenin daha müreffeh, daha demokratik, daha modern bir yapıya kavuşması yolunda tarihi dönüşüme öncülük eden önemli bir devlet adamı olduğuna değinen Yıldırım, başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı dönemlerinde Türkiye'nin dünyayla bütünleşmesine, değişim ve dönüşümüne yönelik büyük hizmetlerde bulunduğunu vurguladı.

Özal'ın yakın tarihin sıkıntılı ve zorlu bir döneminde en üst seviyede sorumluluklar üstlenmekten çekinmeyen bir dava adamı olduğunu belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Turgut Özal, gerçekleştirdiği zihinsel devrimle ülke ve millet olarak kendimize güvenmemizi sağlayan bir öncü şahsiyetti. Milletimiz, onun içten, samimi, her kesimi kucaklayan, herkesle diyalog kurabilen üslubunu hiç unutmayacaktır. Yakın siyasi tarihimizin mümtaz şahsiyetleri arasında yer alan merhum Turgut Özal'ı vefatının 25. yıl dönümünde rahmetle ve hürmetle yad ediyorum."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.