Dolar
32.37
Euro
35.01
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.80
BTC/USDT
70,241.00
BIST 100
9,092.76
Gündem

FETÖ soruşturmasında sınav sorusu itirafı: Viicdan yapıp yanlış cevap verdim

Tokat'ta, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ifade veren bir kişi, örgütün askeri lise ve polis koleji sınav sorularını çalıp belirledikleri öğrencileri sınavlara nasıl hazırladıklarını anlattı.

Ekber Türkoğlu  | 09.02.2017 - Güncelleme : 09.02.2017
FETÖ soruşturmasında sınav sorusu itirafı: Viicdan yapıp yanlış cevap verdim

Tokat

TOKAT - Ekber Türkoğlu

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün 2009-2010 yıllarında sınav sorularını çalması ve belirledikleri öğrencilere verip sınavlara hazırlamaları, gizli tanıklar ve ifadesine başvurulan kişilerin beyanlarıyla deşifre ediliyor.

Soruşturma kapsamında bilgi sahibi olarak ifadesi alınan Ö.A, İzmir'de mahalleden arkadaşlarının bir yerde ders çalıştıklarını söylediğini belirtti.

O evin FETÖ/PDY yapılanması içindeki evlerden olduğunu bildiren Ö.A, "Ben de o evde ondan fazla arkadaşla ders çalışmaya başladım. Burada farklı kişiler tarafından sohbetler veriliyordu. Bizden sorumlu E.Y. idi. E.Y, Mahmut, Hamza gibi kod adları ile hitap etmemizi istiyordu." dedi.

Sınavlar yapıldıkça birlikte ders çalıştıkları arkadaş sayısının azaldığını, örgütün istediği düzeyde başarılı olmayanların ders çalışmaya gelmelerini istemediğini anlatan Ö.A, "Askeri liselere girmek için yeterli puanı aldım. Mülakatta beni zayıflık bahanesi ile elediler. Elendikten sonra E.Y. beni tek başıma İzmir'e gönderdi." dedi.

Çalışmak için verilen sorularla sınavda çıkanlar aynı

İzmir'e döndükten bir hafta sonra E.Y. ile görüştüğünü, kendisine polis koleji sınavına hazırlanmasını söylediğini belirten Ö.A, şu bilgileri verdi:

"Ben de İzmir ve İstanbul fen liselerini tutturamadığım için kabul ettim. Polis koleji sınavlarına çalışmaya başladım. E.Y, bana karışık sorulardan oluşan bir test getirdi, bunlara çalışmamı istedi. Sınava girdiğimde E.Y'nin cemaat evinde verdiği sorulardan oluşan testtekilerle aynı olduğunu fark ettim. Sınav zor olmasına rağmen rahat rahat çözmem beni rahatsız etti. Vicdan yaparak sorulara yanlış cevap verdim. Sınav sonuçları açıklandığında E.Y. başarısız olduğumu gördü. 3-4 gün sonra E.Y. ile görüştüğümüzde 'Sen niye itaat etmiyorsun, itaat et mükafatını al' diye konuştu. Ben de 'Neden sorgulamaya izin vermiyorsunuz, din, hukuk, imandan bahsediyorsunuz, neden hak yiyorsunuz' deyince bana parmağı ile kapıyı göstererek 'git' dedi."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.