Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,121.70
BTC/USDT
63,001.00
BIST 100
9,915.62
Dünya

ABD'li şirket Türkiye'ye 2 trilyon dolarlık finansman ağını açtı

National Standard Finance Genel Müdürü Duke, uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye Türk-Körfez Fonu üzerinden 2 trilyon doları aşan yatırım yapacağını söyledi.

Gülbin Yıldırım  | 12.01.2017 - Güncelleme : 12.01.2017
ABD'li şirket Türkiye'ye 2 trilyon dolarlık finansman ağını açtı

Washington DC

WASHINGTON - Gülbin Yıldırım

ABD’nin en büyük alternatif yatırım şirketlerinden National Standard Finance’in Genel Müdürü Russell Duke, Türkiye'ye 4 yıl içinde 20 milyar dolar yatırım yapmayı planladıklarını, ilk aşamada elde edecekleri başarıya göre finansman miktarının giderek artabileceğini bildirdi. 

Duke, AA muhabirinin National Standard Finance ve Polar Müşavirlik arasında birkaç gün önce imzalanan çerçeve yatırım anlaşmasına ilişkin sorularını yanıtladı.

Şimdiye kadar 70’in üzerinde ülkenin hükümetlerine çeşitli seviyelerde danışmanlık ve finansal aracılık yaptıklarını belirten Duke, Türk-Körfez Fonu girişimi kapsamında Türkiye’ye sunulacak yatırım, ticaret ve finansman fırsatlarının cari açık ve döviz kuru sorunlarının çözümüne katkı sağlayacağını vurguladı.

2 trilyon dolarlık finansman ağı 

National Standard Finance’in dünyanın en büyük bankaları ve yatırım fonlarıyla yakın ilişkileri bulunduğunu, bu kuruluşların 2 trilyon doları aşan sermayelerini yatırabilecekleri projelere yönlendirdiklerini ifade eden Duke, Türkiye’deki iyi projeleri, ABD, Orta Doğu ve Avrupa’daki yatırım şirketleriyle buluşturmayı planladıklarını bildirdi.

Duke, şöyle devam etti:

"Uluslararası yatırımcılar Türkiye'ye bizimle Türk-Körfez Fonu üzerinden yatırım yapacaklar. Türkiye, 2 trilyon doları aşan finansman ağından çok yarar sağlayabilir. Yaptıklarımız TL'nin değer kazanmasına yardım edecek, Türkiye’nin Suudi Arabistan, Körfez ülkeleri ve ABD ile olan ilişkilerini destekleyecek. Ayrıca, Batılı şirketlerin Türkiye’ye yatırım yaparken daha rahat olmalarını sağlayacak."

İlk aşamada en az 20 milyar dolarlık yatırım

National Standard Finance Genel Müdürü Duke, finansman ağına ilave olarak Türk-Körfez Fonu’nun kurulmasıyla Türkiye’ye ilk aşamada, gelecek 4 yıl içinde en az 20 milyar dolar yatırım yapmayı planladıklarını, ilk aşamada elde edecekleri başarıya göre finansman miktarının giderek artabileceğini söyledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.