Dolar
32.58
Euro
34.97
Altın
2,349.83
ETH/USDT
3,154.40
BTC/USDT
64,529.00
BIST 100
9,888.09
Gündem

TSK'nın silah ve teçhizatı milli imkanlarla yenilenecek

MKE Genel Müdürü Taşkın, Türk Silahlı Kuvvetlerinin silah ve teçhizatlarının milli imkanlarla yenileneceğini söyledi.

28.03.2017 - Güncelleme : 28.03.2017
TSK'nın silah ve teçhizatı milli imkanlarla yenilenecek

MALATYA - VOLKAN KAŞİK

Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE) Kurumu Genel Müdürü Ahmet Taşkın, yılın başında seri üretimine başlanan ilk milli piyade tüfeğini Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) teslim ettiklerini ve silahın kullanılmaya başlandığını belirterek, "Yine Milli Savunma Bakanı korumaları aynı seride ürettiğimiz piyade tüfeklerini kullanmaya başladı. Bunların üretimi milli imkanlarla yapılacak ve ordumuzun elindeki tüm teçhizat böylece yenilenmiş olacak." ifadelerini kullandı.

MKE olarak üretimlerinin bir kısmını Anadolu'da değişik illerdeki sanayicilere yaptırdıklarını söyleyen Taşkın, bunu arttırmayı amaçladıklarını kaydetti.

"Fırat Kalkanı'ndaki en etkili silahlar milli silahlarımız"

Taşkın, TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetlerince, 24 Ağustos 2016'da Suriye'nin kuzeyinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda kullanılan silahlara değinerek, şunları kaydetti:

"Fırat Kalkanı Harekatı'nda kullanılan en etkili silahlar yine kendi milli silahlarımız, milli İHA'larımız, milli fırtına obüslerimiz, mühimmatlar ve piyadelerimizin kullandıkları dürbününden silahına varıncaya kadar her türlü teçhizat yerli olarak üretilebiliyor. Bu da bizim savunma sanayinin bugün gelmiş olduğu yeri göstermesi açısından son derece önemli."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın