Dolar
32.58
Euro
35.04
Altın
2,346.59
ETH/USDT
3,141.40
BTC/USDT
64,348.00
BIST 100
9,796.72
Yaşam

Spor aşkıyla yaşama tutundu

Antalya'da, 11 yaşındayken falezlerden düşmesi sonucu bel kemiği kırılan, doktorların "Yataktan kalkamazsın" dediği Yurdagül, spora tutkusu sayesinde yaşama bağlandı.

28.05.2017 - Güncelleme : 29.05.2017
Spor aşkıyla yaşama tutundu Fotoğraf: AA/Sinan Özmüş

ANTALYA - Sinan Özmüş

Henüz 11 yaşındayken Antalya'nın tarihi Kaleiçi semtindeki falezlerden düşen Önder Yurdagül'ün, belkemiği kırıldığı için belden aşağısı felç oldu. Doktorların yataktan kalkmasına bile ihtimal vermediği Önder, ailesinin büyük desteği ve kendi azmiyle tekerlekli sandalyede oturmayı başardı. 

İlk ve orta öğrenimini tamamlayan Yurdagül, bu arada Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'na katıldı. Engelli basketbolcu olarak Türkiye'yi uluslararası şampiyonalarda temsil eden Önder, milli sporcuların yararlandığı haktan faydalanarak Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna (BESYO) girdi.

Üniversite eğitiminin ardından engelli sportif eğitim uzmanı olan Yurdagül, bir yandan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde Engelliler Koordinatörlüğü görevini yürütürken, bir yandan da Antalya'daki bazı otel ve turizm acentelerine engelsiz turizm danışmanlığı yapıyor.

"Engellinin başarısı yüzlerce engellinin önünü açıyor"

Yurdagül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, falezden düştüğü günden itibaren kendisi için yeni bir hayatın başladığını söyledi.

Hayatının sağlıklı bireylere göre daha zor olduğuna işaret eden Yurdagül, kadere inanan biri olarak öleceği güne kadar hayatını en iyi şekilde idame ettirmeye çalıştığını dile getirdi.

Bu nedenle çok çalışması ve insanlara neler başarabildiğini göstermesi gerektiğini söyleyen Yurdagül, "Her engellinin bir şey başarması yüzlerce engellinin önünü açıyor. Engelli arkadaşlarımızın bu düşünceyle yola çıkmasını istiyoruz. Kendinden sonraki engelli arkadaşlarının da önünü açmasını istiyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.