Dolar
32.58
Euro
34.98
Altın
2,348.69
ETH/USDT
3,147.10
BTC/USDT
64,462.00
BIST 100
9,898.65
Yaşam

Terörü akıldan silmek için gökyüzünde şölen yaptılar

Malatya, Elazığ, Adıyaman ve Kahramanmaraş'tan Muş'a gelen bir grup yamaç paraşütçüsü, yörenin turizmine katkı sunmak amacıyla gösteri yapıp semaları renklendirdi.

19.02.2017 - Güncelleme : 19.02.2017
Terörü akıldan silmek için gökyüzünde şölen yaptılar Fotoğraf: AA/Mehmet Can Alkaş

MUŞ

Muş'taki "2. Kar Festivali" kapsamında bir araya gelen yamaç paraşütçüleri, "Doğu" denilince insanların aklına terörün gelmemesi ve yörenin turizmine katkı sunmak için gösteri yaptı.

Muş Belediyesinin organize ettiği festival çerçevesinde, belediyenin daveti üzerine Malatya, Elazığ, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren doğa sporları ve havacılık kulüpleri üyesi yamaç paraşütçüleri Muş'a geldi.

Festival çerçevesinde kentte yamaç paraşütü ile gösteri sunup şehrin semalarını renklendiren yamaç paraşütçüleri, vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı.

"Doğu denilince insanların aklına terörün gelmesini önlemek istiyoruz"

Kentin semalarında bu festival çerçevesinde ilk kez düzenlenen yamaç paraşütü gösterilerine tanıklık eden vatandaşlar, Muş semalarından süzülen paraşütçülerin fotoğrafını çekerek yaşadıkları anı ölümsüzleştirdi. 

Malatya Havacılık Spor Kulübü Başkanı Faruk Aydan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte gösteri yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Doğu denilince insanların aklına terörün gelmesini önlemek, bölge illerinin turizmini geliştirmek, bu tür sporun buralarda daha güzel yapılabildiğini ispat edebilmek için buraya geldik. Gerçekten burası bir doğa harikası. Batıda yaşayan insanlarımızın bölgeye gelmesini sağlamak için bir çok aktivitenin de buralarda yapılabildiğini ispatlamamız gerekiyor." diye konuştu. 

Muhabir: Mehmet Can Alkaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın