Избор од уредникот

„Очекувањето е дека ќе имаме стабилни цени и ниска инфлација од 2 процента. Исто така, стапката на невработеност ќе се намали и ќе изнесува околу 20 проценти“, рече министерот за финансии на Република Македонија, Драган Тевдовски.

Миланко Девиќ е осуден денес пред Одделението за воени злосторства во Вишиот суд во Белград на 7 години затвор за воени злосторства против цивилното население во општина Клуч, Босна и Херцеговина (БиХ), во 1992 година.

друго