
Papa 16. Benediktus, Noel bayramı etkinlikleri çerçevesinde Roma'daki bir hapishaneyi ziyaret etti.***
ROMA
İtalya'nın başkenti Roma'nın Rebibbia semtindeki bini aşkın tutuklunun bulunduğu hapishaneye tarihi ziyaret gerçekleştiren Papa 16. Benediktus, törene katılan 300 mahkum tarafından uzun süre ayakta alkışlanarak karşılandı.
Papa yaptığı konuşmada "Burada her birinizin hikayesini dinlemek isterim, ancak bu pek mümkün görünmüyor. Buraya size yakınlık göstermeye geldim. En temel olarak şunu söyleyebilirim ki; Tanrı sizi sonsuz sevgiyle seviyor" dedi.
Papa konuşmasında, mahkumlara Tanrı'nın yardımıyla onu takip ederek, tekrar ayağa kalkabileceklerini söyledi.
İtalyan cezaevlerinin kalabalık olduğunu bildiğini ifade eden Papa 16. Benediktus, bu konuda pek çok mektup aldığını belirterek, devlet kurumlarının, cezaevlerinin bugün içinde bulunduğu koşulları iyi analiz etmesi ve bu durumun mahkumlar için ikinci bir ceza olmaması gerektiğini dile getirdi.
Törenin son bölümünde, mahkumların sorularını yanıtlayan Papa, tutuklularla birlikte dua etti.