Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,544.40
BTC/USDT
70,050.00
BIST 100
9,086.41
Dünya

Türk Kızılayı'ndan Kerkük'te insani yardım

Türk Kızılayı, Irak'ın Kerkük kentine bağlı Dakuk ilçesinde gıda ve giysi yardımında bulundu.

18.04.2018 - Güncelleme : 19.04.2018
Türk Kızılayı'ndan Kerkük'te insani yardım

KERKÜK

Türk Kızılayı, Irak'ın Kerkük kentine bağlı Dakuk ilçesinde ihtiyaç sahibi bin aile ile 500 yetim çocuğa gıda ve giysi yardımında bulundu.

Türk Kızılayı Irak Delegasyonu Başkanı Mehmet Murat Özgüven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Düşük gelirli bin aileye gıda ve 500 yetim çocuğa giysi kolisi getirdik.'' dedi.

Dağıtılan gıda kolilerine yörenin damak tadına uygun maddelerin de eklendiğini aktaran Özgüven, ''Giyim kolisi tamamen çocuklara ait ayakkabı, gömlek, tişört ve kazaklardan oluşuyor.'' diye konuştu.

Özgüven ayrıca, ramazan ayı için de gıda yardımlarının yanı sıra iftar ve yetimlere destek gibi bir dizi çalışmaları olduğunu ifade etti.

"Türk Kızılayı'na teşekkür ederiz"

Öte yandan Mustafa Ali Kanber isimli Kerküklü de yardımlarından ötürü Türk Kızılayı'na şükran borçlu olduklarını söyledi.

Kanber, "Yıllardır hiç bıkmadan, yorulmadan Irak halkına yardım ve destekte bulunan Türkiye Cumhuriyeti ile Türk Kızılayı'na teşekkür ederiz.'' dedi.

Muhabir: Ali Mukarrem Garip






Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın