Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,206.55
ETH/USDT
3,587.60
BTC/USDT
70,966.00
BIST 100
9,049.67
Politika, seçim 2018

Erken seçim teklifi Meclis'te

TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da AK Parti ve MHP'nin ortak seçim önergesi görüşülüyor.

Seval Güler  | 20.04.2018 - Güncelleme : 20.04.2018
Erken seçim teklifi Meclis'te

TBMM

TBMM

AK Parti ve MHP'nin, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminin 24 Haziran 2018'de yapılmasına ilişkin ortak seçim önergesinin görüşmeleri yapılıyor.

Genel Kurulda MHP, HDP, CHP ve AK Parti Grup Başkanvekilleri yerlerinden söz aldılar. 

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Fenerbahçe - Beşiktaş maçında yaşananları kınadı ve yaralanan Beşiktaş Teknik Direktör Şenol Güneş'e geçmiş olsun dileğinde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da "Milletin içinde bulunduğu gerilim halinin inşallah bugün alacağımız kararla 24 Haziran'da son bulacağına inanıyorum." dedi.

AK Parti Grup başkanvekili Mehmet Muş, Fenerbahçe - Beşiktaş futbol maçında yaşananları kabul etmediklerini belirterek, Güneş'e geçmiş olsun dileğinde bulundu. 

Muş, "Gerekli soruşturmalar yapılacaktır. Olayları çıkarmaya çalışanlar ilgili birimler tarafından gerekli çalışmalar yapılarak tespit edilecektir." diye konuştu.

"Etik değil"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay seçim önergesi üzerinde partisi adına söz aldı.

Altay, OHAL şartları içinde seçime gitmenin etik olmadığını savunarak, dünyanın en katı, en sıkıyönetimi de ilan edilip seçime gidilse akıbetin kaçınılmaz olduğunu, etkinin tepki doğurduğunu söyledi. Altay, "Milletin temel hak ve özgürlük aşkı, demokrasi sevdası sizi buradan indirmeye yeter. OHAL şartlarındaki bir seçimi etik, ahlaki bulmamakla birlikte, dünya milletler ailesine Türkiye için kara leke olarak geçmesine rağmen CHP, bu seçimlerden çok şükür birinci parti olarak çıkacaktır. Bunu gönül rahatlığıyla Meclisten ilan etmekten mutluluk duyuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"24 Haziran cumhurun dirilişine sahne olacak"

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da erken seçim kararının doğru ve zaruri bir karar olduğunu belirterek, "OHAL'de seçim mi olur?" bahanesine sığınanların bulunduğunu anımsattı.

Türkiye'nin belli bölgelerinde bugüne kadar pek çok defa OHAL'le, hatta sıkıyönetim altında seçime gidildiğini aktaran. Erkan Akçay, şunları kaydetti:

"Türkiye hepimizindir, hepimizin vatanıdır. Bir an önce ülkemizin temel konularına odaklanmalıyız. Yönümüzü, istikametimizi belirlemeli, ülkemizi bir an önce her türlü risk ve krizden uzak tutmalıyız. Sözü ve iradeyi asıl sahibi olan millete vermenin zamanı gelmiştir. İstikbal ve istiklal Türk milletinindir. Milli devlet, güçlü iktidar için istikametimiz milli iradedir. Milletimiz, bu seçimi demokratik olgunluk içinde gerçekleştirecek, demokrasi şölenine dönüştürecektir; milletimiz, ihanete göz açtırmayacak, iradesini cumhurun yükseltilmesi istikametinde ortaya koyacaktır. 24 Haziran 2018 Pazar günü, cumhurun dirilişine, Türkiye Cumhuriyeti'nin şahlanışına sahne olacaktır. Millet iradesi 24 Haziran'da tecelli edecek, milletsiz siyaset yapanlar gereken dersi alacaklardır."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın