
Arınç, 12 Eylül askeri darbesi iddianamesine ilişkin, "Referandumda, hayır diyenlerin utanç verici duruma düştüğünü" söyledi.***
KIRIKKALE
Başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay, Kırıkkale'de, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) 33'üncü şubesinin açılış törenine katıldı.
Arınç, törende yaptığı konuşmada, MÜSİAD'ın iş dünyasının sorunlarına yönelik çalışmaları ve projelerinin yanı sıra sosyal ve siyasi sorunlara yönelik önemli çalışmalar da yaptığına dikkati çekerek, yeni anayasa önerisi hazırlamış olmasından dolayı MÜSİAD'a teşekkür etti.
12 Eylül askeri darbesiyle ilgili iddianamenin içeriğine de değinen Arınç,
"Dün 12 Eylül askeri darbesini yapanlarla ilgili iddianame açıklandı. 'Hayır' diye bağırıp çağıranların, yırtınanların şimdi bu olay karşısında nasıl bir utanç verici duruma düştüklerini de görüyoruz'' şeklinde konuştu.
Atalay yatırımcıları Kırıkkale'ye davet etti
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise, açılış töreninde yaptığı konuşmada, MÜSİAD'ın önemli bir kuruluş olduğunu ifade ederek, "İnşallah 24'üncü Dönem parlamento, tüm kesimlerin katkısıyla yeni sivil anayasa oluşturacak. İşte MÜSİAD da bu anayasa çalışmasına katkı veriyor" diye konuştu.
Kırıkkale'nin Ankara'ya yakınlığına ve hızlı tren ihalesinin yapıldığına dikkati çeken Atalay, Kırıkkale'ye yatırımcıları davet etti.
Başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay'ın Kırıkkale'deki son durağı Kale Feza Kızılırmak Özel İlköğretim Okulu oldu.
Arınç ve Atalay, ilköğretim okulunun 300 öğrenci kapasiteli anaokulu bölümünü hizmete açtı. Törende Başbakan Yardımcısı Atalay, Başbakan Yardımcısı Arınç'a, teşekkür plaketi verdi.
Arınç ve Atalay, daha sonra sınıfları gezdi. Anasınıfı öğrencileri hep bir ağızdan başbakan yardımcılarına Bayrak şiirini okudu.