ANKARA
AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''Bize yetki verin, analar ağlamasın. Kürt sorununu biz çözeriz'' dediğini belirterek, problemin sebebi olanların sorunların çözümleyicisi olamayacaklarını söyledi.
Hüseyin Çelik, Irak'ın hava sahasını tamamen Türkiye'ye kapattığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını açıkladı.
''Tüzükte değişiklik yapılacak''
Yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çelik, AK Parti kongresinde tüzük değişikliği yapılacağına ilişkin iddialara ise "Tüzükte bir değişiklik yapılacağı doğrudur. Burada olmayan netliği sağlayacak bir değişiklik yapılacak. Bir tüzük komisyonu oluşturulacak. O komisyon bu konuda gerekli gördüğü değişiklikleri yapacak. 3 dönem kuralı ortadan kaldırılmıyor." şeklinde cevap verdi.
Prensiplerimizi kabul edene kapımız açık
Çelik, ''Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye katılma süreciyle ilgili kendisi ve Başbakan Yardımcısı Bülent Aırnç ile ilgili çıkan bazı haberlerin asıl olduğunu belirterek "Bir bütünleşmeden söz edildi ama topyekun iki partinin birleşmesinden kimse söz etmedi. Başbakan da söz etmedi. Sayın Kurtulmuş da söz etmedi. Bu süreç devam ediyor'' diye konuştu. Çelik, ''biz demokratik değerler platformunda siyaset yapan, prensipleri olan bir partiyiz. Bu prensipleri kabul eden herkesin aramızda yeri var. Bizim prensiplerimizi kabul eden herkese bağrımız da, yüreğimiz de, kapımız da açıktır'' dedi.
Siyasette rekabet husumete dönüştürülmemeli
"İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin, Diyarbakır'daki olaylarla ilgili olarak BDP milletvekilleri için 'zavallı' demişti. Sizin bu konuda acaba bir bakış açınız var mı?'' şeklindeki soru üzerine Çelik, şunları söyledi:
"Defalarca ister iktidar, ister muhalefet, ister milletvekili, ister bakan, ister belediye başkanı kim olursa olsun siyasetin rekabetle yapıldığını, siyasetin, siyasi rekabetin asla hiçbir zaman husumete dönüştürülmemesi gerektiğini söyledim. Ve bu rekabet asla nezaketi öteleyen bir rekabet anlayışı olmaması lazım. Siz gazetecilik yaparken de bunu yapmalısınız. İki gazete birbirinin rakibidir ama bu rekabet eğer nezaketten yoksun olursa yola devam edemezsiniz. Genel bir kural olarak söyledim, söylüyorum. İster iktidar, ister muhalefet, ister bakan, milletvekili kim olursa olsun, hangi düzeyde olursa olsun bizim Türkiye olarak bu sürece katkıda bulunmamız gerekiyor."