Emrah Oktay
12 Kasım 2015•Güncelleme: 12 Kasım 2015
İSTANBUL
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Bursaspor'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi.
TFF'den yapılan açıklamaya göre, kurul, Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan Bursaspor-Beşiktaş maçında yeşil-beyazlı taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Bursaspor'un 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynamasına hükmetti. PFDK, Bursaspor taraftarlarının aynı müsabakadaki çirkin ve kötü tezahüratları nedeniyle de kapalı kale arkası ve maraton tribünlerine giriş yapan seyircilerin, elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesini kararlaştırdı. Kurul, ayrıca yeşil-beyazlı kulübe 100 bin lira da para cezası uyguladı.
Elektronik biletleri bloke edilen Bursaspor taraftarlarının cezasını seyircili oynanacak ilk iç saha müsabakasında çekeceği bildirildi.
Disiplin Kurulu, Medipol Başakşehir-Trabzonspor maçında batı tribününe giriş yapan ev sahibi takım taraftarları ile misafir takım tribününe giren seyircilerin elektronik biletlerinin çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle bloke edilmesini kararlaştırdı. PFDK, bordo-mavili kulübe ayrıca taraftarlarının neden olduğu olaylar ile çirkin ve kötü tezahüratlar nedeniyle toplamda 65 bin lira para cezası kesti.