SAKARYA - Mehmet Özcan
Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 1 ay önce özel bir yarışta düşüp sakatlandığı İtalya'da yapılacak olan 4. ayak yarışını lider tamamlamak istiyor. İtalya Şampiyonası'nda kaza geçirdikten sonra aynı pistte yapılan Dünya Supersport Şampiyonası 2. ayak yarışlarında diskalifiye edilen Sofuoğlu, 4. ayak yarışlarında, İtalya'daki şanssızlığını kırmayı hedefliyor.
Genel klasmanda 45 puanla lider konumda bulunan Sofuoğlu, Monza Pisti'ndeki yarışı lider tamamlarsa rakipleriyle arasındaki puan farkını açarak, önemli bir avantaj elde etmiş olacak.
Sakarya'nın Akyazı ilçesinde yaptırdığı pistte çalışmalarını sürdüren Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İtalya'da yapılacak olan yarışı kazanarak, şampiyonluk yolunda avantaj sağlamak istediğini anlattı.