27 Aralık 2015•Güncelleme: 28 Aralık 2015
MUĞLA
Ula İlçesindeki Akyaka Sahili'nde deniz, yaklaşık 20 metre çekildi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taçnur Baygar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu olayın her yıl aynı dönemlerde yaşandığını vurguladı.
Denizdeki çekilmenin bölgede son günlerde yaşanan depremlerle ilgisinin olmadığını dile getiren Baygar, deniz suyunun çekilmesinin bir doğa olayı olduğunu, deprem yada tsunami olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.
Çekilmenin gel git olayıyla alakalı olduğuna dikkati çeken Baygar, denizin bir süre sonra normal seviyesine geleceğini belirtti.
Öte yandan, hava sıcaklığının 19 derece ölçüldüğü Akyaka Mahallesi'nde hafta sonu tatili için sahile gelen çok sayıda vatandaşın, suların çekildiği yerlerde denize doğru yürüyerek fotoğraf çektirdiği görüldü.
Muhabir: Durmuş Genç