GAZİANTEP
Suriye sınırındaki Kilis'e askeri araç sevkiyatı yapıldı.
Alınan bilgiye göre, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığından çıkış yapan 32 tank, zırhlı personel taşıyıcılar ve askeri personeli taşıyan otobüsler, güvenlik önlemi altında Kilis'e hareket etti.
Tank ve diğer askeri araçlar, Suriye sınırındaki Elbeyli ilçesinde belirlenen noktalara konuşlandırılacak.
Çatışmalar sürüyor
Öte yandan, Suriye'nin kuzeydoğusunda yer alan Haseke kentinde terör örgütü DAEŞ ile YPG destekli Esed güçleri arasında çatışmaların devam ettiği bildirildi.
Güvenlik nedeniyle adını vermeyen bir kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ militanlarının Haseke'nin Salihiye mahallesinde PYD'nin silahlı kanadı YPG ve Esed güçlerinin ortak kullandığı kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırdığı, olayda çok sayıda kişinin öldüğünü belirtti.
YPG ve Esed güçleri ortak hareket ediyor
Kentin Aziziye, Guveyran, Nişve Garbiye ve Şekiye bölgesinde şiddetli çatışmaların çıktığını ifade eden kaynak, "DAEŞ, Guveyran mahallesinde yer alan rejim güçlerinin merkezlerine bomba yüklü araçlarla saldırdı. Aziziye mahallesinde de Vatan hastanesi yakınlarında DAEŞ ile Esed güçleri arasında şiddetli çatışmalar çıktı. Çıkan çatışmalar dolayısıyla sağlık personeli hastaneyi terk etmek zorunda kaldı" dedi.
Esed güçlerine ait savaş uçaklarının yoğu saldırılarından dolayı DAEŞ militanlarının Aziziye ve Guveyran mahallesinden bazı noktalardan çekildiğini aktaran kaynak, "YPG militanları, çoğunluğu Arap olan Aziziye sakinlerini zorla evlerinden çıkararak kentin kuzey bölgelerine göçe zorladı" sözlerini kullandı.
Muhabir: Hasan Özkal, Halit Süleyman