живот

Со фотографирање од хоби придонесува за заштита на птиците

Со фотографирање од хоби придонесува за заштита на птиците

Просветниот работник Халил Ибрахим Алаѓоз од Муш во Турција досега фотографирал околу 150 видови птици кои се најдоа во мочуриштата на долината Муш, кои се една од најпопуларните дестинации на оринтолозите и набљудувачите на птици

Агенда
Агенда на Турција и агенда во светот, програми на лидери и меѓународни активности на страницата за Агенда.
Двајца млади Германци на пат околу светот со велосипед
17.11.2019

Двајца млади Германци на пат околу светот со велосипед

Досега минале низа земји во кои се соочиле со многу интересни ситуации, а посебно ги воодушевило гостопримството во Турција

Проф. д-р Каратај: „Маслинките се злато, а маслиновото масло е златна вода“
16.11.2019

Проф. д-р Каратај: „Маслинките се злато, а маслиновото масло е златна вода“

- Каратај: „Треба да го знаете следното, луѓето меѓусебно се убивале за злато. Сѐ уште се убиваат, но маслинките даваат живот. Даваат долг живот, даваат здравје.“

Во Германија настапи сезоната на карневали
11.11.2019

Во Германија настапи сезоната на карневали

Неколку илјади посетители се собраа на плоштадот „Хеумаркт“ во Келн, и наглас одбројуваа почнувајќи од 11, со што официјално започна сезоната на карневали

Првиот ресторан со роботи-келнери во Турција
07.11.2019

Првиот ресторан со роботи-келнери во Турција

Во Турција почна да работи првиот технолошки ресторан, инспириран од слични ресторани во странство

Снежен рак во Јапонија продаден за 46 илјади долари
07.11.2019

Снежен рак во Јапонија продаден за 46 илјади долари

На аукцијата на пристаништето во градот Тотори, снежниот рак долг 14,6 сантиметри и тежок 1,2 килограми е продаден за околу 46 илјади долари