политика

Бугарија на 11 јули оди на предвремени избори по неуспешниот обид за формирање влада

Бугарија на 11 јули оди на предвремени избори по неуспешниот обид за формирање влада

Третата најголема партија во бугарскиот Парламент, Бугарската социјалистичка партија (БСП), стана неуспешна во формирањето на Владата.

Агенда
Агенда на Турција и агенда во светот, програми на лидери и меѓународни активности на страницата за Агенда.
Пратеник во Собранието на Северна Македонија истакна дека функционирањето на ФЕТО во земјата е јавна тајна
03.04.2021

Пратеник во Собранието на Северна Македонија истакна дека функционирањето на ФЕТО во земјата е јавна тајна

„'Јавна тајна' е дека во Република Македонија под превезот на комерцијални активности функционира организацијата ФЕТО – која е цел на истраги и прогон во многу држави вклучувајќи ги и САД...“, истакна Велјановски

Пендаровски: „Државата не смее да дозволи ниту еден граѓанин да не биде примен на болничко лекување“
30.03.2021

Пендаровски: „Државата не смее да дозволи ниту еден граѓанин да не биде примен на болничко лекување“

Претседателот Стево Пендаровски по завршувањето на 12-та седница на Советот за безбедност на Република Северна Македонија даде изјава за медиумите

Средба на Шекеринска со кинескиот министер за одбрана: Борбата со пандемијата бара заедништво
30.03.2021

Средба на Шекеринска со кинескиот министер за одбрана: Борбата со пандемијата бара заедништво

„Ниту една земја не може да изгради ѕидови и да се заштити од пандемијата доколку целиот свет не се заштити. Само кога сите заедно се бориме со истиот непријател, ќе имаме подобри и побрзи резултати“

Заев и Мицкоски постигнаа договор, пописот во Северна Македонија одложен за септември
29.03.2021

Заев и Мицкоски постигнаа договор, пописот во Северна Македонија одложен за септември

„Постигнавме договор заради имунизацијата на населението, можноста да се прими и втора вакцина од страна на попишувачите, да го одложиме пописот на населението дома, почнувајќи од 5 септември до 30 септември...“

Џафери го прими на проштална средба началникот на Канцеларијата на НАТО за врски во Скопје
29.03.2021

Џафери го прими на проштална средба началникот на Канцеларијата на НАТО за врски во Скопје

Џафери упати благодарност за досегашниот ангажман на Канцеларијата, но и лично до полковник Јанкович како современик на тридецениската НАТО интеграција на Северна Македонија