свет

Германија: Во третиот квартал од 2019 извршени 187 исламофобични напади

Германија: Во третиот квартал од 2019 извршени 187 исламофобични напади

„Секој исламофобичен напад треба да се пријави во полиција. Ова е многу важно со цел да се покаже дека исламофобијата е сериозен проблем во Германија“

Агенда
Агенда на Турција и агенда во светот, програми на лидери и меѓународни активности на страницата за Агенда.
Германија: Во експлозија повредени најмалку 25 лица
13.12.2019

Германија: Во експлозија повредени најмалку 25 лица

Полицијата на Магдебург на Твитер објави дека експлозијата се случила во станбена зграда околу 8:55 часот по локално време. Сè уште не се знае која е причината за експлозијата

Хакери од Русија, Кина, Иран и Северна Кореја ги напаѓаат шпанските институции
13.12.2019

Хакери од Русија, Кина, Иран и Северна Кореја ги напаѓаат шпанските институции

„Во последните неколку месеци се забележани дури 36 кибернапади на државните институции и на голем број приватни компании во Шпанија“

Чавушоглу: „Оние кои историјата ја користат во политички цели се кукавици“
13.12.2019

Чавушоглу: „Оние кои историјата ја користат во политички цели се кукавици“

Американскиот Сенат ја усвои резолуцијата со која ерменските настани од 1915 година ги признава како „геноцид“

Либиските владини сили: „Ние сме подготвени да го потиснеме нападот на Хафтар“
13.12.2019

Либиските владини сили: „Ние сме подготвени да го потиснеме нападот на Хафтар“

„Ние сме подготвени да го потиснеме нападот на Хафтар“, рече Меџеи, подвлекувајќи дека говорот на Хафтар е направен по неодамнешниот успех на силите на Владата за национално единство (UMH) во регионот Јермук

Избори во Велика Британија: Победи Конзервативната партија
13.12.2019

Избори во Велика Британија: Победи Конзервативната партија

„На конзервативната Влада ѝ е даден моќен нов мандат да го спроведе Брегзит, и не само да се изврши Брегзит туку и да се обедини оваа земја и да се одведе напред“, изјави Џонсон