Турција

За 11 месеци 96 милиони патници патуваа од аеродромите во Истанбул

За 11 месеци 96 милиони патници патуваа од аеродромите во Истанбул

Бројот на патници кои патувале од аеродромот „Ататурк“, меѓународниот аеродром „Сабиха Ѓокчен“ и аередромот „Истанбул“ во првите 11 месеци во оваа година е зголемен во споредба со истиот период минатата година

Агенда
Агенда на Турција и агенда во светот, програми на лидери и меѓународни активности на страницата за Агенда.
Турската полиција заплени над еден тон марихуана во антитерористичка операција
06.12.2019

Турската полиција заплени над еден тон марихуана во антитерористичка операција

Турската полиција заплени 1.036 килограми марихуана во рамките на антитерористичката операција „Киран“

Турција: Неутрализирани четворица терористи во Агри
06.12.2019

Турција: Неутрализирани четворица терористи во Агри

- Турските сили во рамките на операцијата извршена во руралната зона на подрачјето на Тутак, кое се наоѓа во турската област Агри, неутрализираа четворица терористи заедно со нивните оружја

Турските аеродроми во период од јануари до ноември опслужија 196 милиони патници
06.12.2019

Турските аеродроми во период од јануари до ноември опслужија 196 милиони патници

На турските аеродроми поминале 1,9 милиони авиони вклучувајќи прелетување, што претставува зголемување од истиот период минатата година

Турција: Приведени 74 припадници на ФЕТО
06.12.2019

Турција: Приведени 74 припадници на ФЕТО

„Налозите за приведување беа издадени за 47 наредници во турските копнени сили, вклучувајќи 30 на активна должност, како дел од истрагата за инфилтрирањето на терористичката организација во турските копнени сили“, се вели во соопштението

Ердоган по Самитот на НАТО: Видовме дека борбата против тероризмот се сведува само на зборови
05.12.2019

Ердоган по Самитот на НАТО: Видовме дека борбата против тероризмот се сведува само на зборови

„Во оваа ера на глобализација, никој од нас не може да биде безбеден ако сите не сме безбедни. Ние сме единствена членка на НАТО која се бори против терористичките организации ПКК/ЈПГ, ДЕАШ, ФЕТО...“